BÖLGE HALI YIKAMA LOGO
BÖLGE HALI YIKAMA HAKKIMIZDA YIKAMA AŞAMALARI FOTO GALERİ İLETİŞİM ADRESLERİ
24 SAATTE HALI TEMİZLİK
Pazar Cumartesi Günleri Açık Halı Yıkama
TELEFONLAR
ÜCRETSİZ SERVİS
Halı Yıkama Blogger Sayfası

Halı yıkama teknikleri

Bölge Halı Yıkama Leke Çıkarma Önerileri
- Leke meydana gelir gelmez hemen müdahale ediniz. Aksi taktirde lekeyi çıkartmak zor olacağı gibi bazı durumlarda mümkün olmayacaktır.

- Leke çıkartmanın ana prensibi olabildiğince kirleticiyi ilave malzemelere ihtiyaç duymadan halıdan uzaklaştırmak olmalıdır. Dolayısıyla herhangi bir kimyasal madde uygulamasına başlamadan önce olabildiğince leke halıdan emilmelidir.

- Temizlik esnasında asla lekenin üzerine bastırarak ovmayınız. Bu lekenin halının içine daha fazla işlemesine neden olacaktır.

- Halı üç boyutlu bir ürün olduğu için, ilk temizleme anında halı yüzeyi temizlenmiş görünmesine rağmen halı kuruduğunda leke yeniden görünür hale gelecektir. Çünkü öncelikle çözünmüş leke kuru olan hav dibine doğru gidecek, kurumaya başladığında ise halı, dipten hav kısmına doğru kuruduğu için leke yeniden yüzeyde belirecektir. Dolayısıyla leke çıkartma işlemi bir veya birkaç kere tekrarlanmalıdır.

- Leke çıkartma işleminde eğer halı şampuan kullanılıyorsa mutlaka sadece şampuanın köpüğü kullanılmalıdır. Asla şampuan sıvısı veya su kullanılmamalıdır. Çünkü bu maddelerde kirletici görevi yapacaktır.

- Leke silinirken lekeyi dış çevresinden merkezine doğru temizleyiniz. Leke çıkartma işleminin başarısı için dağılmadan temizlenmesi çok önemlidir.

- Leke çıkartmak için asla çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi kimyasallar kullanmayınız. Bu kimyasallar halının hem havına hem de dokusuna zarar vererek halının çürümesine ve renklerinin solmasına neden olacaktır.

- Eğer leke çıkartmak için tavsiye edilen malzemelerden farklı bir kimyasal kullanılacaksa Leke çıkarmada kullanacağınız kimyasal maddeyi öncelikle halının nispeten görünmeyen bir bölgesinde deneyerek halının rengine ve dokusuna zarar vermediğinden emin olunuz.

LEKE ÇEŞİTLERİNE GÖRE UYGULANACAK ÖZEL YÖNTEMLER
-Kağıt havlu veya emici bez ile leke, temizleme bezine bulaşmayıncaya kadar hafifçe bastırarak tampon yapın.
-Spatula veya bıçakla hav yüzeyindeki kirleticiyi bastırmadan halı yüzeyinden sıyırın.
-Halı şampuan köpüğü ile lekenin kenarından merkezine doğru şampuanlayın.
-Perkloretilen yada Kuru Temizleme Solventi ile lekeyi kenarından merkezine doğru silin. (Kuru temizlemecilerde veya kuru temizleyici malzemesi satan yerlerde bulunur.)
-Asetonla tampon yapın.
-Metil alkol ile temizleyin. (Beyaz ispirto da denir eczane veya hırdavatçılarda bulunur.)
-40-45 derece arasında su ile tampon yapın.
-Kuru bezle yüzeyi hafifçe silin.
-Soğuk suyla silin.
-Elektrik süpürgesiyle süpürün.
-Leke yüzeyde belirdiyse son üç işlemi yeniden yapın.
-Lekeli bölgeyi şampuanladıktan sonra kağıt havlu ile tampon yapın.
-İçine buz koyduğunuz sızdırmaz torbayı lekenin üzerine koyarak katılaşmasını bekleyin. Katılaşan lekeyi hafifçe parçalara ayırarak elektrik süpürgesiyle süpürün.
14-Yüzde 10 luk Amonyak çözeltisi ile temizleyin. (kimyasal madde satan yerlerde bulunur. Seyreltik ve ev kullanımı için olan tavsiye edilmektedir.)
-Tinerle temizleyin. (hırdavatçılarda bulunur.)
-Kurutunuz.
-Yarı yarıya su ile saf sirke karışımıyla temizleyiniz.
-Pas çözücü ile temizleyin. (Hırdavatçılarda bulunur.)
-Kurumaya bırakın.
SOSYAL MEDYA
Bölge Halı Yıkama Google Plus Sayfası Bölge Halı Yıkama Facebook Sayfası



2015 - © Tüm hakları Bölge Halı Yıkama Servisi firmasına aittir. İzinsiz içerik kullanılamaz.   DMCA.com Protection Status